Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 27. szerda
Boldog névnapot Angelika nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Karnevál I-VII.
Hamvas Béla - Karnevál I-VII.
Hamvas Béla
Karnevál I-VII.

kiadó: Medio
cikkszám: 11204285
ISBN: 9789639240704
megjelenés: 2019-12-05
Készleten
Ár: 9800 Ft
webes rendelés esetén: 8820 Ft
 
Leírás:
Hamvas Béla Karneval című regényének e hétkötetes, új kiadása a hagyatékban található eredeti gépirat alapján készült. Az összesen mintegy 674 oldal terjedelmű gépirat az első lapon autorizált, Hamvas Béla kézírásával utólag számozott lapokon maradt fenn, melynek egy duplikált példánya - mint hiteles változat - megtalálható az Országos Széchényi Könyvtár Kézirattárában. Mindkét gépiraton Hamvas Béla kézírásos javításai és kiegészítései olvashatóak, amelyek többnyire azonosak, helyenként pedig kiegészítik egymást. A szerkesztés során mindkét példány javításait (a lapszámozást, a szerkezeti egységek módosulásait, változásait) figyelembe vettük.
A regény megírását - naplójegyzeteinek tanúsága szerint - Hamvas Béla 1948 őszén kezdte el, és 1950. december 31­én fejezte be. A kézirat gépelését - visszaemlékezések szerint rövid időre kölcsönkapott írógépeken - 1952­ben fejezte be.
A kézirathoz képest a gépiratban kisebb-nagyobb eltérések, átfogalmazások találhatók. A műnek a hagyatékban megtalálható kéziratát - amely különálló, különböző méretű lapokból áll és szakaszonként hiányosan maradt fenn - csak ott és akkor vettük figyelembe, ahol a gépirat szóhasználata az esetleges elütések folytán értelmetlen vagy hibás volt, bizonytalanná vált. Az eredeti gépiratban sok az elütés, írásmódja a névalakok, helynevek, ragok kapcsolása esetében olykor eltérő. Ezeket a sajátos különbségeket, amennyiben azokat a kéziratos anyag is megerősítette, a szerzői szándéknak megfelelően igyekeztünk megőrizni és közölni.

Tulajdonságok:
terjedelem: 1269 oldal, I-VII. kötet
borító: keménytáblás
megjegyzés: harmadik, javított és átdolgozott kiadás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román