Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 2. szerda
Boldog névnapot Melinda, Vivien nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Őrülten szomorú történetek
Boucková, Tereza - Őrülten szomorú történetek
Boucková, Tereza
Őrülten szomorú történetek

kiadó: Magyar Napló
cikkszám: 11205006
ISBN: 9786155721939
megjelenés: 2019-12-03
Utolsó darab!
Ár: 2800 Ft
webes rendelés esetén: 2520 Ft
 
Leírás:
Tereza Boučková elbeszéléskötetének tizenhárom őrülten szomorú történetében a szomorúság jelenléte néha rendkívül konkrét, szinte kézzelfogható, máskor elmosódott, alig észrevehető. A szövegek egy része ennek ellenére egészen vidám hangvételű, ironikus, sokszor meghökkentő. Stílusát egyértelműen a minimalizmus jellemzi, elbeszéléseiben mégis miden benne van: a szeretetéhség, az elfogadás, csend, barátság iránti vágy, a belső békére vagy legalábbis nyugalomra való törekvés egy lepusztult, teljesen kihűlt házasságban csakúgy, mint a sors tragikus alakulásával való elszánt szembenézés. Tereza Boučková határozottan és kompromisszumok nélkül lép be idegen életekbe. Úgy tűnhet, hogy minden, amit mások látószögéből, átéléssel és szenvedélyesen elmesél nekünk, vele magával történt meg. Pedig ezek mindennapi emberek mindennapi történetei.

Tereza Boučková (1957) cseh író, forgatókönyvíró, publicista, Pavel Kohout cseh írónak, a Charta 77 mozgalom alapító tagjának leánya. Első kötete az Indiánský běh (Indiánfutás) volt, amelyért 1990-ben Jiří Orten díjban részesült. Ezt a Křepelice (Fürjecske, 1993) és a Ha szeretsz egy férfit (Európa, 1997) követte. Publicisztikai írásait két kötetben publikálta, és két filmforgatókönyv is fűződik a nevéhez, a 2002-es Smradi (Csibészek) és a 2009-es Zemský ráj to napohled (Akár egy földi paradicsom). Az önéletrajzi ihletésű A kakas éve (Cartaphilus, 2011) 2008-ban a legnagyobb példányszámban eladott cseh könyv volt.

Tulajdonságok:
terjedelem: 173 oldal
borító: keményfedelű
fordította: Forgács Ildikó
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román