Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 2. szerda
Boldog névnapot Melinda, Vivien nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A gyermek, aki a holddal játszott - Egy jezsuita pap szabadulása az alkoholtól
Duval, Lucien Aimé SJ - A gyermek, aki a holddal játszott - Egy jezsuita pap szabadulása az alkoholtól
Duval, Lucien Aimé SJ
A gyermek, aki a holddal játszott - Egy jezsuita pap szabadulása az alkoholtól

kiadó: Jezsuita - Harmat
cikkszám: 11205280
ISBN: 9789634420255
megjelenés: 2019-12-18
Készleten
Ár: 2800 Ft
webes rendelés esetén: 2520 Ft
 
Leírás:
Lucien (művésznevén Aimé) Duval 1918. június 30-án született a franciaországi Le Val-d'Ajolban. Tizennyolc éves korában lépett be a jezsuita rendbe, és 1949-ben szentelték pappá. Egy ideig franciatanárként dolgozott, de később már kizárólag zenével foglalkozott. Az ötvenes évek elején kezdte az evangelizáció eszközeként kocsmákban és kávézókban előadni sanzonjait, amivel rövid idő alatt széles körben ismertté vált: hazájában "Isten gitárosaként" emlegették. Több mint háromezer koncertet adott negyvennégy országban. Összesen tizennégy lemeze jelent meg, az első 1956-ban. Felvételeiből 1961-ig több mint egymilliót adtak el. Egy metzi koncertje után hunyt el 1984. április 30-án.

"Amiről az ember álmodik, az végül valóra válik. Hiszem, hogy így van. Mindaz, amiről a kisfiú a holdat bámulva álmodott, amikor a tanító megríkatta, amikor a könyvárus kigúnyolta az ő Jóistenét, amikor a boltos megrontotta az örömét; mindaz, amiről a férfi álmodott: hogy az emberek ne legyenek kegyetlenek egymással, ne tagadják meg valódi értékeiket, hogy a törékeny vállakat ne roppantsák össze a rájuk nehezedő terhek – mindez nem álom többé. Az AA-csoportnak köszönhetően valósággá vált.

Ez az álom, amely annak idején beletaszított az alkoholizmusba, mert nem láttam megvalósulni, mára valósággá vált, így hát nem iszom többé."

Tulajdonságok:
terjedelem: 173 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Kiss Gabriella
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román