Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. június 2. kedd
Boldog névnapot Kármen, Anita nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Max Weber Kínája - A protestáns etika és a mandarinátus szelleme
Takó Ferenc - Max Weber Kínája - A protestáns etika és a mandarinátus szelleme
Takó Ferenc
Max Weber Kínája - A protestáns etika és a mandarinátus szelleme

kiadó: L'Harmattan - ELTE BTK Fil. Int.- Magyar Fil. Társ
cikkszám: 11205339
ISBN: 9789634145790
megjelenés: 2020-02-19
készlet: Raktáron
Ár: 3990 Ft
webes rendelés esetén: 3591 Ft
 
Leírás:
Max Weber (1864-1920) a XX. század egyik legnagyobb hatású gondolkodója volt, akinek munkái a társadalomtudományok számos területének modern történetét meghatározták. Noha nem tartotta magát filozófusnak - és sokat tett azért, hogy kortársai se tartsák annak -, életműve mára egyre nagyobb jelentőségű a filozófiatudomány számára. E könyv az egyik rendkívül összetett és kiemeledően fontos Weber-szöveg, a "Konfucianizmus és taoizmus" elemzése révén helyezi el a szerző történelemképét az újkori európai gondolkodástörténetben. A vizsgálat sem a Weber által művelt szaktudományok, sem a sinológia területén nem követel előismereteket az olvasótól. Az egyetlen dolog, amit megkövetel, a nyitottság Weber műveinek filozófiai megközelítésű értelmezésére.

TAKÓ FERENC az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végezte tanulmányait a japanológia és a filozófia területén. Hallgatói évei alatt az Eötvös József Collegium bejáró tagja volt. Fő kutatási területe a kelet-ázsiai bölcseleti hagyományok európai - elsősorban német - recepciója. A jelen kötet alapjául szolgáló, "Was fehlte". Max Weber Kína-tanulmányának helye az életműben és az európai Kína-recepcióban című doktori disszertációját 2017-ben védte meg, s 2018-ban érdemelte ki vele a Cogito-díjat.

Tulajdonságok:
terjedelem: 335 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Cogito Könyvek 13.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román