Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. november 28. vasárnap
Boldog névnapot Stefánia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Átlagemberek - A 101-es tartalékos rendőrzászlóalj és a végső megoldás...
Browning, Christopher R. - Átlagemberek - A 101-es tartalékos rendőrzászlóalj és a végső megoldás...
Browning, Christopher R.
Átlagemberek - A 101-es tartalékos rendőrzászlóalj és a végső megoldás...

kiadó: K.u.K
cikkszám: 11205409
ISBN: 9786155361883
megjelenés: 2019-02-26
Nincs készleten
Ár: 3300 Ft
webes rendelés esetén: 2970 Ft
 
Leírás:
A 101-es tartalékos rendőrzászlóalj ötszáz rendőre - katonai szolgálatra alkalmatlan, családos emberek - 83.000 lengyel állampolgár haláláért felelős. A tanulmány az egység 210 tagjának háborút követő kihallgatása során felvett jegyzőkönyveken és az ellenük készült vádiraton alapszik. Browning azt sugallja, hogy ezek az emberek nem engedelmességből vagy félelemből gyilkoltak, hanem karrierizmusból, alkalmazkodásból és meggyőződésből.
E hiánypótló mű a holokauszt egy kevéssé ismert aspektusára vet fényt: arra, hogyan élték meg saját tetteiket olyan elkövetők, akiknek gyilkossá válása semmilyen szempontból nem volt szükségszerű.
A szerző a Washington állambeli Tacomában lévő Pacific Lutheran Egyetem professzora. Műve nem szokványos könyv a holokausztirodalomban: megdöbbentő beszámoló arról, hogyan vált egy középkorú, átlag németekből álló egység lengyel zsidók tízezreinek gyilkosává. Browning segít megérteni, milyen lélektani változáson mentek át ezek az átlagemberek ahhoz, hogy aktív elkövetővé váljanak az emberi történelem legnagyobb szabású bűntettében. Kevéssé ismert, hogy a lengyel zsidóság többsége nem a nagyvárosokban élt, hanem kisebb településeken. Míg a haláltáborok működtetéséhez nem volt szükség nagy létszámú személyzetre, a kisvárosok, falvak zsidóságának deportálásához, vagy a helyszínen történő legyilkolásához sok ember kellett. Ezt biztosították a rendőrzászlóaljak, köztük a 101-es számú.
A szerző korábban írt (magyarul eddig meg nem jelent) művét új, terjedelmes utószóval látta el, amely eddig nem ismert fotókkal is dokumentálja a brutális gyilkosok bűneit.

Tulajdonságok:
terjedelem: 279 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Szekeres Gábor
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román