Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 4. péntek
Boldog névnapot Borbála, Barbara nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Pasztorálteológia - A református lelkészi hivatás vizsgálata interjúk tükrében
Siba Balázs - Pasztorálteológia - A református lelkészi hivatás vizsgálata interjúk tükrében
Siba Balázs
Pasztorálteológia - A református lelkészi hivatás vizsgálata interjúk tükrében

kiadó: L'Harmattan - Károli Gáspár Református Egyetem
cikkszám: 11206134
ISBN: 9789634146568
megjelenés: 2020-06-04
Készleten
Ár: 2990 Ft
webes rendelés esetén: 2691 Ft
 
Leírás:
A lelkészi hivatás abban különbözik más hivatásoktól, hogy a lelkésznek hivatásos hívőként az élete a hivatása, a többiek elé éli és tanítja is, hogy mit jelent Krisztus követni a világban. Változó korunkban a protestáns egyházakon belül is a lelkészkép újabb változásokon megy át. Vajon, hogyan döntse el a lelkész, hogy az elvárások közül melyiket tekinti sajátjának és melyikkel nem tud, vagy nem akar azonosulni? A lelkésznek inkább sok mindenhez valamelyest értő generalistának vagy egy-egy terület specialistájának kell-e lennie? Mivel minden kontextus más, illetve minden lelkipásztor személyisége és kegyelmi ajándéka is más és más, így a hivatásvégzéshez minden lelkésznek szüksége van egy bibliailag megalapozott, református, ugyanakkor személyes lelkészkép kialakítására. Ebben segít a pasztorálteológia, mint a lelkészi identitás és szerep teológiai reflexiója.

A könyvben 33 lelkész életének elbeszélését követve tartalomelemzés módszerével összesen kilenc téma mentén vizsgáljuk a lelkészi identitás kulcskérdéseit. Az elemzések első fele az emberi életciklus mentén halad (szülői ház, ifjú kor, egyetemi évek). Majd két olyan fejezet kövekezik, melyek kifejezetten a hitbeli (megtérés), illetve a lelkészi (elhívás) életút kulcskérdéseihez tartoznak. A lelkészi szolgálat éveihez tartozó elemzések során pedig a munka-magánélet, a személyes spiritualitás, a hatalom és az anyagi világhoz való viszony témáit tesszük a vizsálat tárgyává.

Siba Balázs, református lelkész, a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának habilitált egyetemi docense

Tulajdonságok:
terjedelem: 230 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Károli Könyvek - Monográfia
megjegyzés: második, javított kiadás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román