Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 2. szerda
Boldog névnapot Melinda, Vivien nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Cezúrák és cenzúrák
Gál Mihály - Cezúrák és cenzúrák
Gál Mihály
Cezúrák és cenzúrák

kiadó: Gondolat
cikkszám: 11207347
ISBN: 9789635560448
megjelenés: 2020-09-22
Készleten
Ár: 6000 Ft
webes rendelés esetén: 5400 Ft
 
Leírás:
A szerző ebben a munkájában a magyarországi filmcenzúra létrejöttét és majd három évtizedes működését elemzi. Az Országos Mozgóképvizsgáló Bizottság 1920-tól végezte a magyar és külföldi filmek nyilvános előadásának, belföldi forgalmazásának és külföldre vitelének ellenőrzését, ez irányú döntéseivel erőteljesen befolyásolta a hazai mozgóképkultúra formálódását.
A bevezető tanulmányban a szerző az első magyarországi filmvetítésektől az 1948-as megszüntetéséig részletezi, miként jött létre a bizottság, hogyan dolgozott s változott létének 28 éve alatt , majd nagyjából 200 fi lm cenzúradöntését közli: bemutatja, milyen módosításokat, kivágásokat rendelt el egy-egy alkotás esetében.
E kötetével a szerző - a korábbiakhoz hasonlóan - a magyar kultúr-, ezen belül filmforgalmazás-történet egyik kevéssé feltárt területét ismerteti meg az olvasókkal, éppen 100 évvel a filmcenzúra megalakulása után.
Dimitrov Sándor

Tulajdonságok:
terjedelem: 533 oldal
borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román