Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 1. kedd
Boldog névnapot Elza nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Különösen angolokat, magyarokat és németeket kérünk - Pápák, ferencesek és az Arany Horda
Kovács Szilvia - Különösen angolokat, magyarokat és németeket kérünk - Pápák, ferencesek és az Arany Horda
Kovács Szilvia
Különösen angolokat, magyarokat és németeket kérünk - Pápák, ferencesek és az Arany Horda

kiadó: Balassi
cikkszám: 11207470
ISBN: 9789634560739
megjelenés: 2020-09-30
Készleten
Ár: 3000 Ft
webes rendelés esetén: 2700 Ft
 
Leírás:
A kötet a nyugati, latin keresztény térítés történetét tekinti át a 13-14. századi Arany Horda területén. A címében szereplő idézet, a "Különösen angolokat, magyarokat és németeket kérünk..." egy, a Magyar Királyságból származó és az Arany Horda területén térítő ferences, Iohanca testvér 1320-ban Baskíria közeléből írt leveléből származik, amelyben a ferences rend élén álló minister generalistól újabb testvéreket kér, hogy folytatni tudják a térítést a birodalomban. Az idézett rész jól illusztrálja, hogy a magyar ferencesek milyen fontos szerepet töltöttek be a mongolok uralta eurázsiai térség és különösen az Arany Horda területén. A könyv a pápaság és a Mongol Birodalom 1245 és a 14. század vége közötti kapcsolatának bemutatása után a ferences térítés jelentőségét vizsgálja, különös tekintettel a Magyar Királyságból érkező térítőkre. A ferencesek tevékenységét a Függelékben levő, magyarázatokkal ellátott öt latin nyelvű forrás magyar fordítása tanúsítja. A források mindegyikének van valamilyen magyar vonatkozása, közülük három kötetünkben olvasható először magyarul.

Kovács Szilvia a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának adjunktusa, valamint az MTA-ELTE-SZTE Selyemút Kutatócsoport munkatársa. Érdeklődési területe a középkori eurázsiai steppe nomád népeinek története.

Tulajdonságok:
terjedelem: 260 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Magyar Őstörténeti Kiskönyvtár 34.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román