Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. július 30. péntek
Boldog névnapot Judit, Xénia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Egy elmesélhetetlen történet - Impériumváltások, holokauszt, emigráció a szabadkai zsidóság...
Dévavári Zoltán - Egy elmesélhetetlen történet - Impériumváltások, holokauszt, emigráció a szabadkai zsidóság...
Dévavári Zoltán
Egy elmesélhetetlen történet - Impériumváltások, holokauszt, emigráció a szabadkai zsidóság...

kiadó: Magyar Napló - VERITAS Történetkutató Intézet
cikkszám: 11207976
ISBN: 9789635410248
megjelenés: 2020-11-04
Készleten
Ár: 3000 Ft
webes rendelés esetén: 2700 Ft
 
Leírás:
"A szerző sok éves kutatómunkájának eredményét foglalja össze ebben a munkájában. Az olvasó a csalogató főcím olvasatán még nem lehet biztos, miről is szól a kötet, az alcím második része azonban pontosan eligazít - a szabadkai zsidóság 1918 és 1945 közötti történetét, vagy ahogyan a szerző pontosítja témáját, eszme- és politikatörténetét mutatja be.
A monográfia tehát mikrotörténeti megközelítés. Egy város, a 20. század első felében három impériumváltást megélt Szabadka zsidóságának históriáján keresztül mutatja be a Délvidék 1918-1945 közötti időszakának történelmi változásokban, kiútkeresésekben, eredményekben, kudarcokban és súlyos tragédiákban bővelkedő 27 esztendejét.
A szerző biztos kézzel jelöli ki munkája kronológiai határait: az első, 1918-as impériumváltás szabadkai zsidóságra gyakorolt hatásának bemutatásával indít és a várost 1944 őszén visszafoglaló partizán csapatok szabadkai bevonulásával zárja elemzését.
Megközelítése egyrészt a történetírás legősibb műfajához, a politikatörténethez kapcsolódik, másrészt, mint az alcím is mutatja, eszmetörténeti jellegű, az emberi cselekvés, nevezetesen a szabadkai zsidóság tevékenységének mozgatórugóit próbálja rekonstruálni. Tegyük hozzá, sikerrel."

Tulajdonságok:
terjedelem: 239 oldal
borító: keménytáblás
sorozat: Veritas könyvek 17.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román